Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Centre Obert de Vilafranca es posa al dia per oferir una atenció més completa a les famílies

L’Ajuntament de Vilafranca ha remodelat el Centre Obert La Finestra de la Plaça Doctor Bonet arran de l’assessorament que en va fer la Diputació de Barcelona el curs passat. La remodelació ha estat a nivell d’espais, per un major confort, però sobretot a nivell metodològic.

Des d’aquest curs, el centre reclama una implicació directa a les famílies, amb una trobada setmanal i la obligatorietat de portar i anar a recollir els nens, per oferir també una atenció més completa.

El servei porta més de 30 anys de trajectòria i ara dóna atenció a 25 alumnes d’entre 3 i 12 anys, fills de famílies que estan en tractament social derivades de les Unitats Bàsiques d’Atenció Social Primària. La voluntat de l’ajuntament de Vilafranca és ampliar el nombre d’alumnes atesos en aquest tipus d’equipament durant aquest mandat. Caldrà veure si ampliant el nombre de places del Centre Obert actual o fent-ne un segon en un altre punt de Vilafranca.

La nova metodologia del Centre Obert parteix d’una perspectiva global de la família: a través d’un equip de professionals busca la detecció de les necessitats dels infants i ofereix les eines perquè els pares i mares les cobreixin. Bàsicament es tracta de donar suport als pares en la criança responsable dels seus fills perquè tant els nens com els adults estiguin bé.

Entre els objectius del Centre Obert hi ha la creació d’espais de convivència i relació familiar per poder compartir, aprendre i intercanviar experiències; donar elements educatius partint de l’escolta i del coneixement de la realitat; afavorir l’autoestima i la confiança dels subjectes i treballar les habilitats socials per a una millor socialització i integració.

Comentaris

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: