Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Demà finalitza el termini que tenen els propietaris de 1400 pisos a Vilafranca per respondre un qüestionari per comprovar si es troben buits

L’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la Diputació de Barcelona, està elaborant un estudi de definició d’estratègies de dinamització del parc d’habitatges desocupats del municipi per a finalitats socials.

Un dels elements clau del treball és identificar els habitatges buits de Vilafranca, la seva ubicació i les seves característiques per tal de fomentar la seva ocupació amb el suport de l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament. D’acord amb els treballs previs realitzats amb dades públiques i municipals s’ha detectat un conjunt d’habitatges amb indicis d’estar buits. En concret s’ha tramitat cartes als propietaris de 1.467 pisos que l’Ajuntament té indicis que podrien estar buits, per tal de verificar-ho. La tramitació ha tingut algun error, en algun blocs d’habitatges que fan cantonada. D’aquí que ja s’ha rebut el comunicat de resposta per part de 217 habitatges que sí que estan ocupats. La resta està pendent de completar l’estudi.
És per aquest motiu que l’ajuntament es posa en contacte amb el propietari de l’habitatge, per tal de demanar la seva col·laboració en la realització d’un qüestionari.
La finalitat d’aquest qüestionari, és permetre a l’Ajuntament corroborar si efectivament aquest habitatge està buit, les causes de la seva desocupació i conèixer l’opinió del propietari respecte els serveis i programes que l’ajuntament ofereix per contribuir a la seva ocupació. El termini per omplir el qüestionari acaba aquest divendres.
Posteriorment l’ajuntament obrirà un període de visites selectives, i també creuarà dades de consums per acabar de determinar quin és el nombre d’habitatges realment buits. Es calcula que del total un 40% són propietat de bancs. L’Ajuntament vol tenir acabat l’estudi el mes de novembre per procedir a una diagnosi i plantejar les estratègies que puguin incentivar que els habitatges es posen en el mercat de lloguer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: