Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Adelais de Pedrolo ha acostat als alumnes dels instituts la figura i l’obra del seu pare més enllà del Mecanoscrit del segon origen

La sala de tast de l’Agrícol va acollir divendres un dels actes més destacats de la Setmana Pedrolo, que organitzaven la secció literària de l’Agrícol i Òmnium Cultural.

Un centenar d’alumnes dels instituts Milà i Fontanals i Eugeni d’Ors de Vilafranca i l’Intermunicipal de Sant Sadurní van escoltar atentament les explicacions d’Adelais de Pedrolo, filla de Manuel de Pedrolo i una de les persones que més està batallant perquè es conegui i es difongui l’obra del seu pare. Pedrolo té 20.000 pàgines escrites, 120 títols de tota mena de gèneres. Per això la seva filla aprofita el contacte amb els estudiants dels instituts per intentar que sentin curiositat i vagin més enllà del Mecanoscrit del segon origen, l’obra més coneguda de l’escriptor.

Després de la projecció d’un curtmetratge sobre Pedrolo i la intervenció d’Adelais de Pedrolo, els alumnes van poder fer preguntes a la filla de l’escriptor. L’acte va acabar amb la representació, per part dels alumnes del batxillerat d’arts escèniques i música del Milà, d’una auca amb música en directe especialment composada per a l’ocasió i la lectura dramatitzada de diversos textos de Pedrolo; entre els quals n’hi havia un que feia referència a Sant Sadurní d’Anoia.

Adelais de Pedrolo va agrair durant l’acte la organització de la setmana Pedrolo i va recordar que gràcies a entitats com l’Agrícol i Òmnium es pot seguir reivindicant la seva figura i el que representa per a la literatura catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: