Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 500 persones es van manifestar a Vilafranca en suport als representants del govern de la Generalitat per les imputacions del 9N

Convocats per les entitats sobiranistes que estan donant suport al procés ahir a dos quarts de vuit del vespre prop de 500 ciutadans de Vilafranca i comarca es van concentrar a la plaça de la Vila.

Convocats per les entitats sobiranistes que estan donant suport al procés ahir a dos quarts de vuit del vespre prop de 500 ciutadans de Vilafranca i comarca es van concentrar a la plaça de la Vila, davant de l’ajuntament en suport a les conselleres Irene Rigau i Joana Ortega i al president de la Generalitat, Artur Mas, que aquesta setmana estan compareixent davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a imputats per haver celebrat la consulta ciutadana pel dret a decidir del 9 de novembre. A l’acte hi van assistir també l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i regidors de CiU i d’ERC.
El coordinador de l’ANC a Vilafranca, Ramon Costa, destaca que malgrat el temps plujós força gent es va concentrar a la plaça de la vila, com ho van fer també a molts altres municipis catalans, perquè del que es tractava era de donar suport a les institucions catalanes.

Per la seva part l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va llegir un manifest elaborat per els representants del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, en el que es demana a la ciutadania, les institucions i els partits polítics la unitat davant el repte de poder decidir el futur del país. Regull considera inexplicable el manifest del Tribunal Superior queixant-se de les manifestacions, quan fa pocs dies el ministre de justícia va evidenciar la politització de la justícia a l’Estat Espanyol.

Representants de l’ANC de Vilafranca i comarca es van desplaçar al matí a Barcelona per donar suport a les conselleres. D’altra banda a la concentració d’aquest dimarts a la plaça de la vila es van muntar unes taules per informar als ciutadans que individualment poden adreçar-se per carta a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Les cartes han d’arribar per correus i des de l’ANC de Vilafranca s’ofereix el servei de gestió de la tramesa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: