Dimarts, 5 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 150 persones del món del teatre amateur es trobaran a Vilafranca, a la 25a trobada de grups de teatre amateur de Catalunya

Vilafranca acull aquest cap de setmana la 25a trobada de grups amateur de teatre de Catalunya, organitzada per la coordinadora penedesenca GATAP. La trobada ha estat pensada al voltant de tres eixos: teatre, cultura del vi i festa major de Vilafranca.

Els organitzadors preveuen que unes 150 persones de 35 grups catalans participin als actes programats per la GATAP, que busquen la relació i la posada en comú d’experiències però també donar a conèixer Vilafranca, el seu patrimoni i el pes del vi en la seva idiosincràsia. En nom de la Federació de Grups Amateur de Teatre de Catalunya i de la comissió organitzadora de la trobada, M. Remei Ullate destacava el tarannà obert del programa.

El programa dirigit als grups de teatre participants inclou visites a Vinseum i al Casal de la Festa Major, una ruta modernista teatralitzada a càrrec del Grup L’Escorça de Sant Joan de Mediona, tallers d’interpretació, maquillatge i teatre musical i tallers de figuetaires, ball pla i castells.

També hi ha, però, activitats obertes a tothom com el passeig amb sorpreses teatrals al cementiri titulat “Per viure el cementiri, no al morir-se”, l’obra de teatre del grup La Torre de Les Gunyoles “Tot esperant el doctor”, la lectura dramatitzada “Espriu arran de terra” i la taula rodona “Es pot fer teatre a qualsevol lloc?”, on es preveu que hi hagi un intens debat al voltant del sentit del teatre amateur.

Un altre dels actes oberts a tothom és la representació teatral del sainet del 1887 del Ball d’en Serrallonga de Vilafranca, que es va estrenar amb molt d’èxit a les portes de les festa major.

La representació del sainet tindrà lloc diumenge a dos quarts de cinc al parc del Tívoli i, tot seguit, se celebrarà l’acte de cloenda de la 25 trobada, amb el lliurament de records i el passi de la flama a la coordinadora que organitzi la propera edició.

La GATAP ja va organitzar aquesta trobada l’any 1999 i el 2008 i, aquest any ha entomat el repte aprofitant que Vilafranca és la Capital de la Cultura Catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: