Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una trentena de festes se citen a Vilafranca per la primera Fira de les Festes Majors amb la voluntat d’enriquir-se a través del diàleg i el debat

Del 29 d’octubre a l’1 de novembre, Vilafranca celebrarà la primera Fira de les Festes Majors amb la voluntat de fomentar el diàleg i el debat a l’entorn de la cultura popular i tradicional entre especialistes, tècnics i públic en general.

Hi participaran representants d’una trentena de festes, des de La Patum o Les Santes fins a la Setmana Medieval de Montblanc, les Falles del Pirineu o la Passió i Processó de Verges; passant per festes d’altres indrets de l’estat com la Semana Grande de Bilbao, les festes del Pilar de Saragossa o les de Sant Joan de Ciutadella. La fira està dividida en tres àmbits: el científic, l’artístic i el firal. Dins de l’àmbit científic s’han organitzat conferències, taules rodones i trobades de professionals que es faran a l’Escorxador. En tots els casos prima la voluntat de diàleg i debat obert entre els ponents i amb el públic.

Entre altres temes es tractarà la massificació o la integració i l’exclusió d’entitats i col·lectius dins de les festes. De moment hi ha una cinquantena d’inscrits.

L’àmbit artístic reunirà quatre nits musicals dedicades a la cançó popular amb, entre altres, els cantautors Meritxell Gené i Carlitos Miñarro, Guillem Roma i la Camping Band Orchestra o el cantant de rumba Dani Caracola. També les arts escèniques tindran un pes important dins de la fira, amb multitud d’espectacles de carrer dedicats al públic familiar.

Finalment, l’àmbit firal tindrà a la Rambla Nostra Senyora el seu punt neuràlgic amb una vintena d’estands d’ajuntaments, marxandatge, editorials especialitzades, música, colles i agrupacions.

L’alcalde Pere Regull ha explicat que la reflexió a l’entorn de les festes majors és necessària perquè les festes han de ser de qualitat, però també d’interès per a la gent.

La primera Fira de les Festes Majors de Vilafranca s’ha programat com a un dels actes destacats de la capitalitat cultural 2015 i neix amb voluntat de quedar com a pòsit, tot i que caldrà valorar com ha funcionat la primera edició. L’esdeveniment té un pressupost de 80.000 euros.

Tota la informació es pot consultar al web www.firafestesmajors.cat, on també es poden fer efectives les inscripcions als actes que ho requereixin.

La fira es complementarà amb altres activitats que se celebren a Vilafranca coincidint amb aquestes dates: les diades castelleres de Tots Sants i dels Xicots, la jornada sobre pirotècnia COET i la festa de la castanyada del barri de la Girada.

Comentaris

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: