Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès TV torna reposar la sèrie “El Penedès Republicà 1931-1939”

En total són 9 programes escrits pels historiadors Raimon Soler, Salvador Campamà i Ramon Arnabat, documentats amb els arxius locals i estatals per recollir tota la informació referent a aquesta època.

L’edició del programa és de la productora TN Produccions.
Els guions també compten amb la gran documentació que ofereixen els 5 diaris que en aquell moment s’imprimien al Penedès. Cada capítol es centra en un any i en un determinat fet històric, de manera que permet aprofundir força en algunes qüestions. Així, per exemple, el primer episodi que es podrà veure el dimarts vinent correspon a l’any 1931 i es centra en la Proclamació de la República Catalana. El segon capítol tracta de les eleccions al Parlament de Catalunya de 1932. Un tercer episodi parla del relleu de de Macià a Companys, però també s’analitzen en capítols posteriors la proclamació de l’Estat Català, la suspensió de l’Estatut, la sublevació militar del 1936 i la guerra fins a la derrota de la República.
Penedès TV la torna a programar a partir del dimarts vinent. La primera emissió és els dimarts a dos quarts de sis de la tarda, s’emet també a dos quarts de deu de la nit, amb repetició cada quatre hores fins l’endemà, amb una última emissió els dimecres a dos quarts de deu del matí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: