Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium Alt Penedès ha celebrat que supera els 1.000 socis amb Quim Torra

En els últims quatre anys, Òmnium Cultural ha doblat els seus socis. A Catalunya ha passat de 25.000 a més de 53.000 socis i a l’Alt Penedès de 540 a 1.022.

Un sopar, celebrat ahir al vespre a Vilafranca, amb l’assistència del president d’ Òmnium Cultural, Quim Torra, servia per festejar que la massa social de l’entitat cultural creix.
Torra explicava que aquests més de 53.000 socis són un gran suport moral per tirar endavant els projectes que lideren i sobretot, els dona autonomia financera. Torra reconeixia que tenir un pressupost de 4 milions d’euros i poder renunciar a les subvencions és un “gran privilegi”.
Quant a les converses que mantenen Junts pel Sí i la CUP, Torra és optimista però afirma que Òmnium exigirà als 72 diputats independentistes que continuïn avançant cap al procés d’emancipació nacional.
El boom viscut per Òmnium està estretament lligat a la seva implicació, juntament amb altres entitats sobiranistes, en el procés cap a la independència de Catalunya. El president d’ Òmnium Alt Penedès, Sergi Sabaté, reconeix que les mobilitzacions de l’Onze de Setembre dels darrers 3 anys han ajudat molt.
Aquest augment de socis ha coincidit amb la presidència de Sabaté que està satisfet, però demana més implicació.
El sopar popular, celebrat a Cal Bolet, va incloure un menú tradicional amb vins de la DO Penedès i va comptar amb l’actuació del cantautor Quim Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: