Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nombroses famílies van córrer aquest dissabte contra la obesitat infantil

Per segon any consecutiu el Complex Aquàtic, juntament amb l’Equip d’Atenció Pediàtrica de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca organitzaven una cursa en família per recollir fons per a l’Obra Social de Sant Joan de Déu a benefici de la investigació de l’obesitat infantil.

Enguany hi va haver menys participació que l’any passat però els organitzadors es donen per satisfets amb el centenar d’inscrits, tenint en compte que coincidia amb un cap de setmana més llarg, amb el dilluns festiu. Tot i que es presenta com a cursa, és sobretot una festa solidària.
En els últims anys, la prevalença de l’obesitat en els nens ha augmentat bruscament en els països desenvolupats. Segons l’OMS, es considera que un nen és obès quan el seu pes sobrepassa el 20% del seu pes ideal. L’obesitat és una malaltia crònica i complexa que es sol iniciar en la infància.
Els participants a la cursa podien gaudir d’un taller de barreters energètiques. El preu de la inscripció era de 6€ pels adults i 3,5€ pels infants, i el 100% de la recaptació es destinava a l’Obra Social de Sant Joan de Déu. El recorregut era pla, per la zona esportiva i amb sortida i arribada al Complex Aquàtic. Es tractava d’una cursa de 5 quilòmetres en la categoria d’adult i que enllaçava, un cop arribaven els participants, amb un segon recorregut infantil. Finalment es feia una darrera fase de la cursa amb els adults i infants junts, amb un recorregut de 400 metres, agafats de la mà i se sumaven tots els temps. Tots els participants rebien obsequis i es va fer un reconeixement als primers, segons i tercers classificats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: