Dissabte, 24 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les vendes de cava creixen en el primer semestre del 2015, sobretot impulsades pels Caves Premium

Les dades de les expedicions del Cava del primer semestre de l’any mostren una tendència positiva, de més d’un 1% a escala global i  un 9% en el mercat interior.

 

Aquest creixement, potenciat pels Caves de gama alta, s’ha experimentat, principalment, en la distribució tradicional, és a dir, restaurants, botigues especialitzades i hotels, on els Caves Reserva han augmentat un 11,7% assolint la xifra de 9,39 milions d’ampolles i els Gran Reserva un 22,6%, amb 1,85 milions d’ampolles.

En l’àmbit exterior, s’ha produït una lleu recuperació motivada per països com França, on s’ha incrementat el consum en un 12%. Pel que fa a països tercers, els Estats Units creixen notablement fins a arribar al 15%, situant-se com a quart mercat mundial per al Cava, així com el Canadà, que creix un 16%. Les dades posen de manifest tant la recuperació econòmica com la promoció dels Caves Premium en l’àmbit nacional i internacional, molt vinculats a la gastronomia. És el cas dels “Cava Experience”, que el Consell Regulador ha organitzat en ciutats com Londres, Düsseldorf, Milà, Madrid, Barcelona, Palma, Sant Sebastià i pròximament a Brussel·les. Es tracta d’actes per a prescriptors de primer nivell amb l’objectiu de donar a conèixer la qualitat i evolució dels caves amb llargues criances.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: