Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’artista vilafranquina Eulàlia Valldosera interpel·larà l’espectador sobre el coratge i la compassió amb la seva instal·lació Vera icon

Del 15 al 30 d’octubre, la capella dels Dolors de Vilafranca acollirà una instal·lació audiovisual de l’artista Eulàlia Valldosera en el marc del programa d’Arts Visuals de la Capital de la Cultura Catalana 2015.

Realitzada l’any 2014, aquesta peça audiovisual va ser un encàrrec de la Fundació ARTS AIDS, que treballa per la integració de les persones portadores del virus de la sida. Sota el títol de Vera icon (imatge verdadera), la projecció interpel·la l’espectador en conceptes tan profunds com el coratge i la compassió que suposen els gestos de netejar i guarir les ferides de l’altre. A les imatges es veuen les mans d’un home seropositiu que netegen i cuiden l’estàtua de la Verònica de Reus.

Eulàlia Valldosera té un especial interès en revisar críticament els arquetips femenins que l’església ha transmès a la nostra memòria col·lectiva i ho fa a través d’una sèrie de metàfores presents a la instal·lació.

Aquesta peça audiovisual es podrà veure de dilluns a diumenge de set a nou del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: