Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Amical de Mauthausen demana a Vilafranca la màxima implicació dels ajuntaments per impulsar la xarxa contra el feixisme Mai més

Avui, a Vilafranca, s’han trobat representants d’una dotzena d’ajuntaments dels quaranta que integren la Xarxa Mai Més de Memòria i Prevenció del Feixisme que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres camps.

La reunió, que ha estat la primera trobada d’ajuntaments de la xarxa, ha servit per posar en contacte els projectes municipals en matèria de memòria històrica. La idea és fer créixer la xarxa, que de moment és un projecte estatal.

L’auge de l’extrema dreta a Europa derivat primer de la crisi econòmica i després de la crisi migratòria que estan generant conflictes com el de Síria posa de manifest un cop més que la història no s’ha d’oblidar. En aquesta lluita contra l’oblit, l’associació Amical de Mauthausen i altres camps veu completament necessària la implicació del món local perquè treballi d’una forma directa i vinculada a la història de cada municipi i de la seva gent per conservar la memòria i prevenir el feixisme.

Enric Garriga ha aprofitat per demanar als ajuntaments que col·laborin amb els centres d’ensenyament per portar els seus alumnes a visitar els camps de concentració. Garriga diu que “allà veuen realment al què condueix el feixisme”. El president de l’Amical també remarca la importància de posar rostre a les xifres.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca, la regidora de solidaritat i cooperació Montse Arroyo destacava que cal prioritzar el treball amb els més joves, si pot ser, a les aules.

La trobada ha comptat amb la presència del regidor de Cultura Raimon Gusi i l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, qui ha destacat en la seva intervenció que el feixisme està present en la nostra societat, a vegades en petits gests o comentaris, i que cal ser-ne conscients, ara que els qui van viure la persecució i el càstig de règims feixistes a Europa estan desapareixent.

Entre els ajuntaments presents a la reunió hi havia el de Vilanova i la Geltrú, Barcelona, Manresa, Granollers, Palamós, Sant Celoni, Santa Coloma de Gramenet o Gavà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: