Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde de Vilafranca planteja solucionar les mancances en formació i en vies comunicació com a principal repte de la capital de l’Alt Penedès

Pere Regull ha estat el convidat de l’esmorzar-col·loqui que l’Associació d’Empresaris del Penedès i el Garraf ha organitzat a Vilafranca, després d’una primera sessió a Vilanova amb l’alcaldessa Neus Lloveras. Una trentena d’empresaris s’ha reunit a l’Hotel Domo per escoltar l’alcalde vilafranquí i fer-li arribar les seves inquietuds.

L’alcalde ha estat explícit en els aspectes que considera que cal millorar per assolir una situació econòmica i social òptima. Regull s’ha referit a la formació com un sector que encara no està adaptat a la demanda del mercat laboral. En aquest sentit, ha apuntat els esforços de l’ajuntament per formar professionals de l’enoturisme, a través de l’escola d’enoturisme de Catalunya, i de l’empresa vitivinícola, amb la Wine Business School, sobre la qual ha dit que espera tenir notícies noves en les properes setmanes.

En matèria de comun.icacions, Regull ha denunciat una manca clara d’inversió a l’Alt Penedès, tant a les carreteres com al tren. Aquí ha destacat la importància que Vilafranca compti algun dia amb una parada de regionals que redueixi el temps de viatge tant a Barcelona com a Tarragona. Una mesura que, segons l’alcalde, podria beneficiar no només la població penedesenca, sinó també la de comarques com l’Anoia i fins i tot el Bages. Regull no entén, però, el posicionament del Ministeri en aquest tema.

L’alcalde ha volgut deixar clar que Vilafranca i tot l’Alt Penedès han d’aprofitar la seva posició geoestratègica però sense perdre la seva personalitat, marcada pel paisatge i el sector vitivinícola.
Per la seva part, el president de l’ADEPG Jordi Solé ha explicat que l’Alt Penedès té una certa manca de dinamisme empresarial i que Vilafranca, com a capital de comarca, està treballant per combatre aquesta situació.

El cicle d’esmorzars-col·loqui continuarà properament amb trobades a Vilanova i a El Vendrell amb la idea de mantenir un diàleg constant entre administracions i empreses.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: