Dimecres, 23 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema 2015 al Penedès ha estat un 4% inferior respecte l’any passat

El president del Consell Regulador de la DO Penedès, Josep Maria Albet, qualifica la verema 2015 d’excel.lent.

A causa de la poca pluja, el raïm té més grau alcohòlic, sobretot en les varietats negres, i una producció menor. De tota manera, encara que Unió de Pagesos havia parlat d’un volum d’entre el 20-30% inferior i JARC d’un 10% menys, finalment les xifres oficials del Consell Regulador situen la verema 2015 només un 4% per sota l’anterior.
Les pluges de setembre han afavorit la parellada i el cabernet i no totes les zones s’han vist afectades per la sequera, com explica Albet.
Tot i que no és competència del Consell Regulador, el seu president confirma que els preus del raïm han pujat lleugerament. Recordem, però, que tant JARC com Unió de Pagesos lamenten que segueixen per sota dels costos de producció.
Un dels compromisos de Josep Maria Albet, reelegit president aquest juny, és continuar el projecte de subzonificació del Penedès, després que el plenari del mes d’abril passat aprovés per unanimitat el mapa amb les 7 subzones. En aquest sentit, Albet ha garantit que la propera verema la subzonificació ja serà visible a les etiquetes i contraetiquetes de les ampolles.
Segons explica continuen les negociacions per aprovar la normativa específica per a cada subzona i en funció dels interessos dels cellers, hi haurà subzones amb una normativa més estricta que altres.
Quant a la implantació de la vinya ecològica que mica a mica creix al Penedès, Albet n’és un ferm defensor. Recordem que en el seu primer mandat com a president de la DO Penedès ja va posar sobre la taula la proposta de convertir-la en la primera DO ecològica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: