Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona edició del Certamen Obert d’Espectacles Tradicionals de Pirotècnia portarà a Vilafranca divulgació al voltant de la cultura del foc

Aquest dissabte el centre de Vilafranca s’omplirà d’activitat al voltant de la jornada de convivència lúdica, cultural i divulgativa sobre la cultura del foc i la pirotècnia en l’àmbit català.

Es tracta de la segona edició del Certamen Obert d’Espectacles Tradicionals amb Pirotècnia (COET), que organitza l’Associació Cultural Tradicional COET, formada per els Ball de Diables de Vilafranca i l’Associació Cultural Els 3 Mosqueters, i que cada dos anys vol formalitzar aquesta trobada. La primera edició es va fer el 2013, i el resultat va ser tant positiu que s’han decidit a tirar endavant aquesta segona edició.

En la presentació, els organitzadors comentaven que al llarg de tot el dissabte es faran diverses activitats, com ara cinc ponències i l’exposició que es pot veure ja a la Capella de Sant Joan. En el cas de l’exposició, “Pirotècnia de Festa”, Andreu Giralt destacava que vol mostrar com s’elaboren els artificis festius i el seu ús en el transcurs de la festa.

Les xerrades tractaran sobre temes com ara el Correfoc de Manresa, Les Carretilles de Sant Pere de Torelló, o el model penedesenc del Ball de Diables. Al llarg del matí les xerrades es faran a l’Auditori Montserrat Junyent, i a la tarda a la Capella de Sant Joan.

Ja de cara a la nit, es farà una mostra amb el Ball parlat dels Diables d’Esplugues i el Drac de la Bisbal d’Empordà i el Drac de Vilanova i la Geltrú. A les 8 del vespre sortiran des de la plaça de Jaume I, com explica Lídia Albinyana.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Raimon Gusi, ha destacat que aquesta segona edició coincideix amb la Fira de les Festes Majors de Catalunya que es fa aquest cap de setmana a Vilafranca. Un fet que ha considerat positiu per les dues activitats.

La previsió és que hi vingui gent d’arreu dels Països Catalans, i que torn a ser un certamen obert, divulgatiu i que arribi a tothom.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: