Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La protesta dels treballadors del cava s’ha fet sentir en la coronació la Reina del Cava 2015

L’actriu i model catalana Carla Nieto Geli va ser coronada dissabte al vespre com a nova Reina del Cava, a la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní, enmig d’una sorollosa protesta protagonitzada pels treballadors del sector cavista en defensa d’un “conveni digne”.

Carla Nieto, que actualment és una de les protagonistes de la sèrie Cuéntame de Televisió Espanyola, va reivindicar en el seu parlament la figura dels viticultors, i va recordar el passat de la seva família, que també s’havia dedicat a cultivar la terra.
Antoni de la Rosa, president de la Confraria del Cava, i Maria Rosell, alcaldessa de Sant Sadurní, van acompanyar al balcó de l’Ajuntament la Reina del Cava i les seves vuit Dames d’Honor, que van arribar a la plaça de la vila en cotxe d’època. Abans de la coronació, l’humorista ReEugenio va inaugurar la 34a Setmana del Cava amb un pregó on va recordar la figura del desaparegut Eugenio i els acudits que el van fer popular.
La festa va acabar amb la Nit Jove del Cava, que organitzaven conjuntament la Confraria i els Joves Confrares, amb diferents espectacles en diversos punts de Sant Sadurní.
Altres actes destacats de la 34a Setmana del Cava són la tradicional Jornada de portes obertes a les caves, que es farà dilluns vinent, o el II Simpòsium d’Enoturisme País del Cava, el 14 d’octubre i que aquest any estarà dedicat a la relació dels joves i el cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: