Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La fira de les festes majors ha començat amb la massificació en el punt de mira

Aquest matí ha arrencat a l’Escorxador la primera fira de les festes majors, que tindrà lloc a Vilafranca d’avui al diumenge amb la participació d’una trentena de festes de tot l’estat. La fira neix per ser un punt de trobada i reflexió per a professionals, experts i públic en general arran de la revifalla notable que han experimentat les festes majors durant l’etapa democràtica actual.

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull, encarregat d’inaugurar la fira amb el regidor de Cultura Raimon Gusi, ha destacat la importància de les festes majors com a riquesa cultural però també com a element de promoció de la ciutat i generador d’impacte econòmic. Regull creu que un espai com la fira de les festes majors pot ajudar a posar en comú els problemes que sorgeixen a les festes i a trobar solucions buscant l’excel·lència i l’equilibri entre conservar les tradicions i arribar a tothom.

Amb la sala d’actes de l’Escorxador completament plena, la fira ha començat amb una taula rodona titulada La massificació festiva, en què han participat experts de la Patum de Berga, la festa major de Gràcia, Les Santes de Mataró, el Carnaval de Sitges i la festa major de Vilafranca.

Des de Mataró, la tècnica d’arts escèniques de l’Ajuntament Tere Almar explica que el model de Les Santes, com el d’altres ciutats catalanes, és un model d’èxit. Un èxit que massifica la festa i provoca que, en alguns casos, es desbordi. De manera que és important parlar-ne i buscar solucions.

L’àmbit científic de la fira de les festes majors tractarà, entre altres temes, les noves festes amb aroma d’arrel, les grans celebracions de l’estat, la integració i l’exclusió dins de les festes o la relació entre la castanyada i Halloween.
La fira comptarà amb l’àmbit estrictament firal, centralitzat a partir de demà a la Rambla de Nostra Senyora, i amb multitud de propostes culturals per a tots els públics, des de tallers fins a concerts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: