Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots descarreguen per primer cop el 5 de 8

Els Xicots de Vilafranca van viure ahir un nou capítol per recordar en la seva història.

Els vermells van descarregar per primera vegada el 5 de 8, un castell que només havien aconseguit coronar el 2013. Juntament amb la torre de 8 amb folre, el 3 de 8 i el pilar de 6 carregat, ha estat la segona millor actuació mai realitzada pels Xicots, i la millor fora de casa. Torredembarra va ser l’escenari d’aquesta nova fita i els 40 anys dels Nois de la Torre, el motiu de la diada. Amb la colla amfitriona i els vilafranquins han actuat també els Castellers d’Altafulla.
Si per la festa major de Vilafranca van ser el primer castell de 9 carregat i el primer pilar de 6 descarregat, ahir els de Cal Noi-Noi van superar un nou sostre. El 5 de 8 fins ara només havia estat carregat a la Diada del Roser de 2013 i s’havia intentat en quatre ocasions més. Completar-lo, doncs, era un repte pendent que calia afrontar aquesta temporada, en què s’ha assolit una gran solidesa en els castells de 8, especialment en el 3 de 8, l’anomenat “pare dels castells”.
A plaça primer els Xicots van haver de desmuntar un intent del 5 de 8 quan ja entraven cassoletes. El castell no pujava amb bones mides i possiblement no hauria anat més enllà de la carregada, de manera que es va fer baixar sabent que es podia oferir més. El segon intent va ser definitiu, va pujar amb fermesa i només va patir lleugerament a la baixada, quan es va haver de defensar una mica més. El resultat, eufòria de les camises vermelles, que firmaven un nou dia per recordar.
La colla vilafranquina havia obert plaça amb la torre de 8 amb folre, que es va completar amb molta agilitat. Va ser la sisena de la temporada, rècord de torres de 8 amb folre descarregades en una temporada pels Xicots. El 3 de 8 de tercera ronda va ser un pèl més lent de l’habitual, amb diversos canvis d’alineació, però sense presentar dificultats.
Finalment el pilar de 6 només es va poder carregar, es va trencar quan l’anxaneta ja baixava.
En la recta final de la temporada els ulls dels Xicots estan fixats en la Diada del Roser, que se celebrarà el dissabte 31 d’octubre a la tarda, a la plaça de la Vila de Vilafranca. La intenció és portar-hi el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre. Fins llavors la colla vermella té dues sortides on rodar construccions. En primer lloc, el 12 d’octubre a Bellprat, on els Xicots un any més participaran a la diada femenina dedicada a la primera alcaldessa elegida democràticament, Natividad Yarza; en segon, el 17 d’octubre a Mallorca, on els vilafranquins seran convidats dels Castellers de Mallorca. La colla preveu assaigs especials el dijous 15 i el divendres 30 d’octubre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: