Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els veïns d’Olèrdola podran promoure la convocatòria de referèndums per temes municipals

És un dels punts inclosos en el Reglament de Participació aprovat inicialment aquest dilluns en el ple de l’Ajuntament, amb els vots en contra dels dos grups de l’oposició, CIU i ERC, perquè no se’ls hi havia demanat opinió.

La convocatòria de consultes populars o referèndums haurà de tenir l’aval mínim del 20% del cens i es limita a dues consultes cada any. Altres punts destacats que incorpora el Reglament són la convocatòria d’una audiència pública per part de l’alcalde, al menys una vegada a l’any, per tractar temes d’interès general del municipi i mesures de suport a les entitats i el foment de metodologies participatives.
Amb l’abstenció dels dos grups de l’oposició també es va aprovar el Compte General de l’exercici de 2014, amb els vots en contra de CiU i ERC. També es va aprovar modificar la dedicació de l’alcalde per reduir-la del 90 al 82%, la qual cosa equival a una retribució de 31.000 euros bruts anuals enlloc dels 34.000 aprovats inicialment.
Per unanimitat, el ple va aprovar una modificació de pressupost que incorpora el pagament d’una part de la paga extra de Nadal de 2012 que el govern de l’estat va retallar als empleats públics. També es va aprovar per unanimitat delegar a la Diputació les funcions de gestionar les possibles sancions derivades de l’aplicació de l’ordenança de civisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: