Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els professors de Socials de l’Eugeni d’Ors han acostat avui la figura de Companys a les seves classes

Tots els alumnes, des de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat, han participat en una xerrada/debat sobre el president Companys a les seves classes d’Història.

La iniciativa ha sorgit del Departament de Ciències Socials de l’institut vilafranquí com a commemoració del 75è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys i per contribuir a la recuperació de la memòria històrica.
Al llarg de la classe, els professors han explicat qui era Companys i sobretot, han volgut transmetre el seu valor com a símbol de les víctimes del feixisme.
Els professors no només els han parlat de l’exili de Companys, sinó també de les desenes de milers de catalans que el van patir.
Els professors de l’Eugeni han utilitzat material audiovisual propi i els han mostrat imatges del president Companys a Vilafranca, inaugurant la biblioteca i l’antic centre d’ensenyament secundari de la rambla.
Salvador Campamà reconeix que en només una hora, sobretot amb els alumnes d’11 i 12 anys, costa aprofundir en una personalitat complexa, amb llums i ombres i que ha estat mitificada. Tot i això, alguns alumnes, sobretot els més grans, estaven al cas.
Amb aquest petit homenatge, els professors del Departament de Ciències Socials de l’institut Eugeni d’Ors també han volgut recordar que el judici injust al qual va ser sotmès Companys no ha estat anul·lat i que el govern espanyol mai ha demanat perdó.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: