Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els patronats municipals de Sant Sadurní es dissolen i s’integraran l’any vinent a l’Ajuntament

Després que la proposta es retirés en el passat ple de setembre, dimarts es va donar llum verda a la integració dels patronats de Turisme, d’Assistència Social, de l’Escola de Música i de Ràdio Sant Sadurní a l’estructura municipal de l’Ajuntament, així com a la creació d’uns consells sectorials que tindran caràcter consultiu.

La Fundació Parera quedarà a partir del 2016 com l’únic patronat municipal. El punt es va aprovar amb els vots dels dos socis de govern, CiU i ERC, a més de ICV, mentre que el PSC, la CUP i el PP s’hi van oposar frontalment.
Des del govern es va voler subratllar que la integració suposarà l’assumpció municipal de tots els recursos humans, materials i tècnics.
El Partit Popular va centrar gran part del seu argument en la pèrdua de drets que podria suposar aquesta transició per als treballadors de la Casa dels Avis. Al seu torn, el PSC i la CUP van ser crítics en la pèrdua de pes de la participació ciutadana i de gestió activa que suposarà la inclusió d’aquests serveis en l’estructura municipal, donant més pes de decisió a l’equip de govern.
La portaveu del PSC i l’alcaldessa es van intercanviar alguns retrets en relació a que en el futur es pogués plantejar l’externalització de la Casa dels Avis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: