Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El vilafranquí Pablo Sancho és el nou president de la Federació Catalana de Cineclubs

Pablo Sancho, membre de la junta de Cineclub Vilafranca, és el nou president de la Federació Catalana de Cineclubs. Sancho, que estarà al capdavant de l’entitat durant els propers dos anys, és el desè president de la federació des de la seva fundació i el primer vilafranquí en arribar a aquest càrrec.

Sancho ha començat el seu mandat amb una renovació de la junta que incorpora gent nova i més jove. Segons el nou president, la junta representa tota mena de ciutats i tota mena de cineclubs, de manera que és més plural quant a representativitat territorial.

Un dels reptes principals que es marca Sancho per als propers mesos és recuperar la confiança institucional i econòmica de l’administració després que la crisi hagi afectat greument la cultura i, de retruc, el cinema i els cineclubs. Sancho recorda el paper que tenen aquestes entitats a Catalunya i creu que l’administració ha de ser conscient de la tasca que fan.

La Federació catalana de cineclubs aglutina 48 cineclubs d’arreu del territori de parla catalana. Creada l’any 1978, l’entitat treballa perquè el cinema independent, d’autor i de qualitat, en versió original subtitulada, si pot ser en català i de producció catalana, arribi a tot Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: