Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El trasllat a la rambla ha aportat més caliu a la 16a Festa de la Solidaritat

11 ONGs vilafranquines van ocupar dissabte per la tarda la rambla de Sant Francesc amb els seus estands i activitats.

La 16a Festa de la Solidaritat s’ha traslladat de la plaça de la Vila a la rambla. El canvi ve motivat perquè la plaça de la Vila se’ls quedava petita i perquè instal.lar les parades després de la neteja del mercat setmanal tampoc era fàcil. La regidora de Cooperació i Solidaritat, Montse Arroyo, valorava dissabte mateix amb bona nota el canvi que aportava més caliu a la festa.
Enguany, el Comitè Català de l’ACNUR i Amical de Mauthausen s’han sumat a les ONG vilafranquines. Precisament, la tenda de l’ACNUR va ser una de les atraccions al llarg de la jornada.
El leit motiv del Solidaritats 2015 és les persones refugiades i en aquest sentit, Creu Roja Alt Penedès aprofitava per fer una crida a ONGs i ciutadans a col·laborar amb els refugiats sirians.
Segons Txus Magallón treballen amb la hipòtesi que els primers refugiats sirians podrien arribar al novembre
Coincidint amb la Festa de la Solidaritat, es presentava una nova entitat vilafranquina, Dones Al Fath, una associació de dones musulmanes nascuda a l‘empara de la mesquita, com explicava Marian Ghailan.
Dones Al Fath va destinar els diners obtinguts amb la venda de pastissos, té i manualitats als refugiats sirians.
A banda de la tenda d’ACNUR, els tallers de màscares de Creu Roja, la xocolatada de La Llum del Nord, les cuines del món o l’actuació de la banda de música de l’Escola Municipal Maria Dolors Calvet també van despertar molt d’interès entre els assistents a la 16a Festa de la Solidaritat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: