Dimarts, 25 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Suprem declara improcedent l’acomiadament d’una treballadora del Mercadona de Vilafranca per regalar peix que s’havia de llençar

El Tribunal Suprem ha confirmat la improcedència de l’acomiadament d’una treballadora de Mercadona a qui l’empresa va fer fora per regalar a una clienta llucet que s’havia de llençar a la brossa.

El 5 de octubre de 2013, el Mercadona va acomiadar Rocío Quesada, encarregada de la secció de peixateria del Mercadona del Mercat de Sant Salvador, per una falta que l’empresa va considerar molt greu, acusant-la d’actuar de forma fraudulenta. El cas va passar pel jutjat de primera instància i pel Tribunal Superior i aquesta setmana, el Suprem rebutja el recurs de l’empresa i confirma la decisió que va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ara fa dos anys.
Així doncs, Mercadona haurà d’indemnitzar la treballadora acomiadada que portava 19 anys a l’empresa. Tan el jutjat de lo civil com el TSJC consideraven que l’acomiadament va ser improcedent, entenent que no hi va haver robatori ni apropiació indeguda, sinó que, en tot cas, podria haver-se produït desobediència als superiors. Mercadona va recórrer la sentència del Tribunal Superior argumentant que a Andalusia s’havia acceptat l’acomiadament per un cas igual. En el cas andalús, la gerent de la secció de carnisseria d’un supermercat va regalar sis quilos de garrí a un client i se la va fer fora. El Suprem, però, creu que les circumstàncies van ser diferents i que, en el cas de la treballadora a Andalusia, va intentar ocultar l’acció. El gest de la treballadora del supermercat de Vilafranca està prohibit en el conveni de l’empresa, que considera una falta molt greu regalar menjar.
Mercadona ha acatat la sentència i pagarà una indemnització a la treballadora, els diners de la qual ja tenia reservats en un compte del jutjat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: