Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava ve carregat de propostes cinematogràfiques de gran qualitat

Del 5 al 15 de novembre tindrà lloc la cinquena edició del Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, organitzat per Vinseum i Cine Club Vilafranca.

Com cada any, el festival oferirà una selecció de les millors peces audiovisuals del món de la vinya, el vi i el cava a Vilafranca, Sant Sadurní i a d’altres indrets del Penedès. El Most té dues seccions competitives: la Collita, amb treballs directament relacionats amb la cultura del vi i del cava, i el Brot, hereva de la que és ja la vintena Mostra de Curtmetratges de Vilafranca. Però es complementa amb la secció Gran Reserva, que permet veure al Penedès estrenes i preestrenes cinematogràfiques de màxim nivell; i amb Hits Most, que recupera les perles d’edicions passades del festival. Tot plegat s’acaba d’arrodonir amb el Minimost, curtmetratges d’animació per al públic infantil, i multitud d’activitats paral·leles, des de tasts de vins fins a menús cinematogràfics.

El Most ha evolucionat en cinc edicions buscant la integració de dos públics: els amants del vi i del cava i els amants del cinema. Una integració que s’està assolint gràcies a la bona qualitat de les propostes audiovisuals directament relacionades amb la vitivinicultura i a una graella de programació cada cop més potent.

És el cas de la pel·lícula Vinodentro, dins de la secció Collita, que es projectarà al CIC La Fassina de Sant Sadurní el dissabte 7 de novembre.

Una de les novetats d’aquest cinquè Most és l’ampliació de la secció Brot per la gran qualitat dels treballs que s’han presentat.

El Most obrirà enguany les seves portes el dijous 5 de novembre amb l’esperada Barcelona Nit d’Hivern, de Dani de la Orden. Vilafranca serà la primera ciutat que veurà la pel·lícula, i comptarà amb la presència del director i part de l’equip, inclòs el músic i actor Joan Dausà, que oferirà un petit concert abans de la projecció.

Altres títols destacats són Jerez y el misterio del Palo Cortado, un film que parla sobre els 3.000 anys d’història del Xerès, i les Gran Reserves Mustang, seleccionada per representar França als Òscar, Mia Madre, de l’incombustible Nanni Moretti, i La novia, l’aplaudida adaptació de l’obra de García Lorca Bodas de sangre protagonitzada per Inma Cuesta i dirigida per Paula Ortiz, que serà present al festival.
Les entrades per al Most ja es poden comprar a través de la plataforma http://espectacles.vilafranca.cat/.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: