Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El director general de l’INCAVI, Jordi Bort, no continuarà en el càrrec

Jordi Bort, director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi i conseller delegat l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes, Prodeca, ambdues entitats adscrites al Departament d’Agricultura de la Generalitat, ha notificat al conseller Ciuraneta que descarta continuar amb aquests dos càrrecs públics un cop acabada la legislatura.

Segons l’encara director de l’INCAVI, els motius de la renúncia no són de caire polític ni d’incomoditat en cap sentit, sinó que simplement considera que la seva etapa de cinc anys al capdavant de l’organisme responsable del sector vitivinícola català ja ha donat els seus fruits.
Afirma no tenir encara meditat el seu futur professional.
Bort va ser ratificat al seu càrrec pel conseller d’Agricultura Jordi Ciuraneta després del seu nomenament en substitució de Josep Maria Pelegrí, que va sortir del Govern amb la resta de consellers d’Unió Democràtica el passat mes de juny.
Nascut a Tortosa l’any 1974, va ser nomenat Director General de l’INCAVI en substitució d’Oriol Guevara el 29 de març del 2011. Des del 2012 ocupa també el càrrec de conseller delegat de PRODECA.
En aquests més de quatre anys en què Bort ha estat al capdavant de l’INCAVI, s’ha consolidat el creixement de la quota de consum del vi català a Catalunya, que ha passat del 27,4% , al 34% actual. També la Mostra de Vins i Caves de Catalunya ha experimentat un gran creixement, al traslladar-se des del Moll de la Fusta a l’actual emplaçament a l’Arc del Triomf de Barcelona, amb gran un increment de visitants i d’expositors, fins assolir que totes les denominacions d’origen catalanes de vi hi siguin representades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: