Dijous, 9 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal, amb l’únic vot en contra del PP, ha aprovat una moció de rebuig a les operacions de l’exèrcit espanyol a l’Alt Penedès

Aquest dijous al vespre s’ha celebrat sessió ordinària de Ple a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Un ple en el que han destacat especialment algunes mocions.

La més destacada una moció que presentava el grup d’ERC de rebuig a les operacions de l’exèrcit espanyol a l’Alt Penedès.
La moció recorda que “el passat mes de setembre Pedro Morenés, ministre de defensa d’Espanya, va afirmar que les Forces Armades no haurien d’actuar contra Catalunya si “tothom compleix les seves obligacions” unes declaracions prèvies a la Diada Nacional i a les eleccions plebiscitàries del passat 27 de setembre. Així doncs, la presència de les Forces Armades espanyoles a territori català no és més que una provocació davant el procés democràtic i pacífic del país”. La moció vol expressar el malestar per les maniobres especialment en els moments actuals.
Va rebre el suport dels consellers de CiU, ERC, la CUP i Entesa, l’abstenció del PSC i el vot contrari del conseller del PP.
Els Consell Comarcal també va debatre una moció que presentaven els grups comarcals de CIU i PSC per no judicialitzar la política a Catalunya i en suport al president Mas i les consellers Rigau i Ortega que també es va aprovar amb l’únic vot en contra del PP. I finalment una altra moció que presentava el grup comarcal d’ERC per la creació de la Vegueria Penedès, demanant que es procedeixi a la tramitació d’urgència, tot just constituït el nou Parlament de Catalunya, que permeti aprovar una proposició de llei per modificar la llei de Vegueries i incloure-hi la del Penedès.
En aquest cas la moció va rebre els vots favorables de CiU, ERC, CUP i Entesa i les abstencions de PSC i PP.
Val a dir però que abans del debat de les mocions també es va aprovar per unanimitat el Pla Comarcal de Drogues Efecte D de l’Alt Penedès 2015-2018. Un Pla que ha de ser un instrument impulsat pels ajuntaments i el Consell Comarcal amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats d’un marc orientador i regulador de les activitats i d’un treball organitzat i coordinat en matèria de drogues. En aquesta ocasió s’hi ha incorporat Gelida, sent un total de 22 els municipis de la comarca que hi participen, junt amb la Mancomunitat Penedès-Garraf i el Consell Comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: