Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

1.361 alumnes reben ajuts econòmics municipals a l’escolarització a Vilafranca

Al principi d’aquest estiu va tenir lloc el període ordinari de lliurament de sol·licituds per al Programa d’ajuts econòmics a l’escolarització de l’Ajuntament de Vilafranca de cara al curs 2015-2016.

L’objectiu d’aquests ajuts és que cap alumne en edat d’escolarització obligatòria quedi al marge del funcionament quotidià del centres educatius vilafranquins per raons econòmiques. Les ajudes són per a sortides i colònies, assistència a l’activitat esportiva de piscina, material escolar i llibres.
Del 15 de juny al 10 de juliol es van rebre 1.560 sol·licituds, 35 més que el curs anterior, les quals s’han estudiat durant els mesos d’estiu. Totes les sol·licituds s’han avaluat econòmicament i, a banda de les denegades perquè els ingressos familiars superen els màxims establerts, per manca de documentació o per haver-se presentat fora de termini, la resta rebran entre un 50% i un 90% del preu de les activitats o els materials, un cop aplicats els topalls que fixen les bases. Del total de sol·licituds rebudes 1.361, un 87%, han obtingut l’ajut econòmic municipal, mentre que 199, un 13%, han quedat denegades. La regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, ha afirmat que, tenint en compte la quantitat d’alumnat que assisteix a les escoles i instituts de Vilafranca, es pot dir que aquest curs aproximadament un 20% de la població escolar rebrà ajuts econòmics municipals per afavorir-ne la participació en les activitats que programen els centres. L’Ajuntament de Vilafranca té previst destinar 160.000 € al llarg del curs 2015-2016 a aquests programa, que es va iniciar coincidint amb l’inici de la crisi econòmica i que se segueix implementant donada la precarietat econòmica per la qual passen moltes famílies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: