Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 6.000 persones van participar a la 13a Marxa de Torxes de Vilafranca

L’èxit va tornar a desbordar la marxa de torxes vilafranquina que va comptar més o menys amb els mateixos participants que en les darreres edicions mentre que, pel que fa a les torxes, se’n van vendre prop de 1.500.

Des de l’organització creuen que amb aquestes xifres la marxa ha tocat sostre, perquè cada cop n’han sorgit a més municipis del voltant. El recorregut sortia, com en els darrers anys, des de la Plaça Jaume I que mitja hora abans de les 11 de la nit ja estava plena de participants preparats per seguir la marxa que encapçalaven els Diables de Vilafranca. Un mar de flames els seguia per la Plaça de l’Oli, la Vall del Castell, la Constitució, el carrer de La Parellada i la Palma per acabar a la Rambla Sant Francesc on hi havia l’escenari per fer els parlaments. Des de la comissió 11 de setembre, el Jaume Claramunt, parlava de l’evolució de la marxa cap a la independència paral·lelament al canvi que ha protagonitzat la ciutadania.

Aquest any els encarregats dels parlaments al final de la marxa eren el periodista de Vilaweb, Pere Cardús, el membre de Súmate, Gabriel Rufián, l’escriptor Víctor Alexandre i la politòloga i membre de Som Països Catalans, Neus Tur. Precisament aquesta última explicava com es viu des de les Illes el procés català, amb una barreja d’il·lusió i atenció perquè no s’oblidi la resta de països catalans. En el cas d’Alexandre, tornava a Vilafranca després de la marxa de torxes del 2009, quan tot just tot el moviment ciutadà cap a la independència es despertava amb la consulta popular d’Arenys de Mar. Després dels parlaments es van descobrir els cartells de campanya dels partits que donen suport a la independència: Junts pel sí i la CUP. Per acabar el grup de grallers que va acompanyar la marxa durant tot el recorregut, va interpretar el cant dels segadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: