Dimarts, 19 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 200 persones es concentren per demanar una solució al problema dels refugiats i reclamar a l’Ajuntament de Vilafranca que mogui fitxa

Entitats, ONG’s i societat civil es van reunir aquest dijous al vespre a la Plaça de la Vila davant el drama humanitari que s’està vivint des de fa setmanes amb l’arribada massiva d’immigrants i refugiats a Europa.

Per això creuen que cal actuar des de baix, perquè les administracions estan reaccionant tard i la situació és cada cop més complicada. Durant el manifest que es va llegir ahir davant l’Ajuntament, les entitats i ONG’s adherides a aquesta concentració van demanar al consistori que faci un pas endavant i s’impliqui en l’acollida de refugiats i per això els demana que creï un registre de famílies acollidores i que convoqui urgentment la comissió de solidaritat i cooperació, entre d’altres mesures.

Des d’Amnistia Internacional de l’Alt Penedès estan convençuts que encara que Vilafranca és una vila petita, pot servir d’exemple per a altres municipis si finalment tira endavant la proposta que els han fet arribar. A la concentració hi van assistir regidors de tots els partits polítics representats al consistori excepte el Partit Popular.

Durant l’acte es van llegir alguns poemes i persones de diferents entitats i ONG’s van llegir un manifest reclamant que Europa mogui fitxa com més aviat millor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: