Dissabte, 30 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una vuitantena d’establiments de Vilafranca se sumen avui a la campanya “Canvia el xip” com a prova pilot de la reforma horària

És la primera vegada que aquesta iniciativa es fa a Catalunya i servirà per analitzar els beneficis i inconvenients de la reforma horària que impulsen des de plataformes com “Ara és l’hora”.

Els impulsors són les 3 associacions de comerciants de Vilafranca i la Unió Empresarial del Penedès. De moment s’hi ha apuntat gairebé el 25% dels associats, tot i que preveuen que molts comerços s’hi acabaran sumant quan vegin que les botigues del costat tanquen abans. La prova servirà per saber si la reforma afecta o no la butxaca dels botiguers. En el cas de l’Espirall, dels 56 establiments adherits s’hi ha sumat un total de 22. En el total dels comerços, els que tancaran abans representen, de moment, gairebé un 25%. Sota el lema “Canvia el xip”, la idea és obrir les mateixes hores, però en franges diferents, per aprofitar més la tarda i acostumar els clients perquè comprin al migdia. Després de la prova els comerciants analitzaran els resultats, tant socials com econòmics. Per posar en valor els beneficis de la reforma horària, les entitats organitzadores han programat activitats al carrer que es duran a entre les 6 i 2/4 de 9 del vespre. Totes les activitats tenen com a objectiu fomentar la conciliació familiar, i l’impuls del voluntariat social. Així, s’organitzarà un taller de memòria amb persones grans que explicaran als més menuts a partir de fotos antigues com ha canviat Vilafranca al llarg del temps; una passejada familiar en bicicleta per l’entorn natural de la ciutat; una exhibició-taller de bitlles catalanes; tarda de jocs familiars i tradicionals construïts amb material reciclat; un taller per aprendre a ballar sardanes; i un taller de robòtica. Totes les activitats es realitzaran a l’aire lliure en espais públics d’arreu de la ciutat, tant al centre com a l’Espirall i la Girada.

Comentaris

  1. No se si se habrá pensado en profundidad en las necesidades de los consumidores y no solo en el ahorro que reportaría a los comercios en cuanto a consumo energético y otros factores como si el consumidor estaría dispuesto a cambiar sus costumbres a la hora de realizar sus compras ,
    Esta bien que se ponga a prueba para ver si verdaderamente la gente obedece a las medidas horarias impuestas por los comercios dentro de la ciudad, pero también hay que tener en cuenta que los hipermercados y supermercados de grandes cadenas de alimentación y demás , estarán esperando a todos aquellos consumidores que no se puedan ajustar a esta franja horaria de consumo .
    Creo que es una espada de doble filo en la que puede que hayan colas y pedidos mas grandes por parte de los consumidores o simplemente también puede que se oblique poco a poco a que el consumo de proximidad quede para cierto sector de población.
    Tengan en cuenta que hay quien después de trabajar según los horarios de sus respectivas empresas, tendrá que organizarse para posiblemente hacer la compra solo en fin de semana o cuando su horario se lo permita .
    Como he dicho antes en lo que se refiere al ahorro energético y supongo que también la organización de los comercios, hay que tener en cuenta que no somos Suiza Ni Noruega por lo que se refiere a las horas de luz ni costumbres como horarios de comidas o cenas y también desayunos y cenas , o sea, horario Europeo si. pero para comercios y empresas de otros sectores que se tendrían que adaptar a estos mismos horarios para que sea todo un circulo cerrado. Puede ser que funcione y que la gente haga lo que quieran los comercios , o no .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: