Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una plaça de la Vila plena de gom a gom va acollir l’acte central de campanya de Junts pel sí a l’Alt Penedès

L’acte, un dels mítings més multitudinaris que es recorda a Vilafranca, va comptar amb les intervencions de Carme Forcadell, Marta Rovira i Jordi Turull.

L’expresidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, va ser rebuda amb un gran aplaudiment a plaça i es va adreçar a tots els presents emplaçant-los a no parar fins el 27 de setembre per convèncer a tots els indecisos. Convèncer-los que la única sortida a la situació actual de Catalunya passa per la independència.

Per la seva banda el portaveu parlamentari de CDC Jordi Turull, insistia en la responsabilitat col·lectiva de les eleccions d’aquest proper diumenge, en el que va qualificar d’un dels moments més rellevants de la història de Catalunya en els darrers tres-cents anys.

En relació als advertiments internacional sobre les conseqüències del procés la secretaria general d’Esquerra Republicana, la Marta Rovira, va voler recordar que ningú més que el poble de Catalunya té el dret a decidir sobre el seu futur i que les eleccions del 27S són el referèndum que l’estat no ha deixat fer.
Abans d’aquests discursos i per començar l’acte, en representació de la societat civil que dóna suport a la llista, l’ex cap de colla dels Castellers de Vilafranca, David Miret, va ser l’encarregat de presentar l’acte i donar pas als protagonistes dels discursos, i ho va fer amb un símil casteller, apuntant que es disposa dels millors castellers de tronc i el millor pom de dalt, però que sobre tot hi ha una gran pinya.
L’alcalde de Vilafranca, el convergent, Pere Regull, va donar la benvinguda i va emfatitzar la gran transversalitat de la proposta de Junts pel sí, amb gent d’esquerra i de centre, amb gent jove i gent gran
L’acte també va comptar amb les intervencions de les candidates penedesenques. Lluïsa Llop va demanar que no es faci cas als arguments de la por i va remarcar que és curiós que sigui el ministre d’exteriors qui més parli del procés català. Per la seva banda Maria Rosell va reconèixer que ella no és independentista de tota la vida sinó que amb el pas dels anys ha arribat a la conclusió que la independència és la única sortida que té Catalunya per disposar del seu autogovern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: