Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santi Vila critica la indefinició del Govern en el tema de la estació de regionals, i la poca rendibilització de les línies d’alta velocitat

El Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, ha participat avui en un dinar col·loqui que s’ha fet a l’Alt Penedès organitzat per l’ADEPG amb la voluntat de parlar sobre infraestructures i mobilitat.

En aquest sentit, i ha preguntes dels periodistes, el conseller Vila ha manifestat estar descontent amb la indefinició que el Govern Central mostra en relació al tema de l’estació de regionals a Vilafranca.

Sobre les possibilitats que aquesta qüestió es desencalli, Vila es manifestava molt caut; però sí refermant que des de la Generalitat consideren que la rendibilització de la inversió en l’alta velocitat a Catalunya passa per fer-la accessible al gran públic de les conurbacions urbanes entre Tarragona i Barcelona.

En el decurs del dinar col·loqui amb polítics, empresaris i representants d’institucions i entitats de les comarques del Penedès i Garraf, Santi Vila s’ha mostrat preocupat també per les dificultats en tirar endavant la proposta de desdoblament de la N-340 entre Tarragona i Barcelona.

En aquest sentit deia que la Generalitat s’ha trobat atrapada entre la negativa de l’estat a desdoblar-la, però també amb la negativa d’aplicar mesures com les que s’han impulsat a la N-II a Girona bonificant el pas obligatori de camions per l’autopista i rebaixant de manera espectacular el nombre de sinistres mortals en aquesta via.

 

El Conseller ha defensat també la política de bonificacions als usuaris habituals de les autopistes, com és el cas al Garraf de la C-32, reconeixent que la voluntat del Govern català se centra en buscar l’homogeneïtzació de les tarifes de les autopistes; però no pas en afavorir-ne la gratuïtat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: