Diumenge, 16 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Remunta lleugerament el preu i la venda de pisos alhora que hi ha una manca d’habitatges de lloguer al mercat immobiliari

Les darreres dades de l’Institut d’Estadística espanyol (INE) indiquen que la compravenda de pisos ha crescut un 17% al mes de juliol. Això la situa a  nivells de l’any 2010 i es l’increment més elevat des del setembre del 2007. Tot i així, a peu de carrer aquestes dades es perceben molt més moderades.

Des de les dues agències immobiliàries consultades per la nostra redacció, confirmen aquesta tendència positiva, tot i que amb reserves. Des de Serveis Immobiliaris del Penedès, el seu gerent Pere Anton Bolet, parla de la situació actual dels preus i de l’oferta d’habitatges.

En el cas de l’agència Plusvila veuen la situació una mica millor, sobretot després que el mercat del crèdit hipotecari s’hagi tornat a obrir lleugerament després de molts anys tancat.

A l’altra cara de la moneda, però, hi ha el mercat dels pisos de lloguer. Des de les dues agències constaten una manca d’oferta mentre que la demanda segueix sent molt alta.

En el cas de SIP veuen com a possible solució que els grans tenedors de pisos d’obra nova, els bancs, posin aquests habitatges a lloguer per poder cobrir la demanda. A més, Bolet també apuntava que caldria que l’estat intervingués en aquesta qüestió per regular el mercat.

Des de Plusvila afegeixen que actualment el parc d’habitatges de Vilafranca és encara molt antic i que es troben amb la situació que molta gent demana pisos d’alta qualitat per llogar que no els en poden oferir.

Un exemple a nivell de dades que demostra que l’oferta de pisos de lloguer ha baixat significativament és que fa un temps a Finques SIP disposaven d’una cartera de més de 100 pisos de lloguer, només a Vilafranca, mentre que actualment només en tenen una dotzena. Això fa que hi hagi una llarga llista d’espera de llogaters que, de moment, no troben el pis que desitgen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: