Dilluns, 4 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 7.000 alumnes comencen el curs escolar a Vilafranca

El curs s’inicia amb un total de 6.691 alumnes, 195 més que el curs passat. 1.505 són d’educació infantil de segon cicle, 2.878 de primària i 2.308 d’educació secundària obligatòria. 4.219 estan escolaritzats en centres de titularitat pública i 2.343 en concertats.

Com a novetats, destaca l’ampliació de l’oferta de l’Institut Nou de Vilafranca, amb el desplegament del 2n nivell d’ESO i l’increment de dos a tres dels grups del 1r nivell, i l’ampliació del nombre de places de P3, amb un tercer grup a l’escola Cristòfor Mestre.
Aquest primer dia, a l’escola Mas i Perera han preparat una rebuda especial per als alumnes amb gegants, música i confeti. Un cop obertes les portes, tot eren cares d’alegria i satisfacció.
Segons fonts municipals la normalitat ha presidit l’inici de curs, però la directora del Mas i Perera, Iolanda Bertran, lamenta que un dels handicaps que es repeteix és la incorporació de mestres el mateix dia que comença el curs.
Al Mas i Perera, aquest curs tenen 453 alumnes i 30 professors, tots incorporats des del dia 2 de setembre.
Quant als canvis que anirà comportant l’aplicació de la LOMCE, Bertran explica que Ensenyament encara no els ha notificat exactament quins seran.

A Vilafranca hi ha 10 escoles que imparteixen ensenyaments de segon cicle d’educació infantil i d’educació primària, de les quals 6 són centres públics i 4 són centres privats concertats. Pel que fa a l’educació secundària obligatòria, s’imparteix a 4 instituts públics i a 4 de privats concertats.
Pel que fa a les llars d’infants, el curs ha començat amb una oferta global de 548 places, 371 de titularitat municipal i la resta de centres privats (Virolet, Sant Ramon de Penyafort i Picarol).
Quant al cost aproximat dels programes de suport a l’escolarització, que impulsa l’ajuntament de Vilafranca, serà de 190.000€ al llarg d’aquest curs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: