Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ofrenes al monument a Lluís Companys

Acabada la conferència institucional, el consistori i representants polítics locals i comarcals van anar fins al monument al president Lluís Companys, al barri de la Girada, per fer l’ofrena floral.

Tots els parlaments que acompanyaven les ofrenes florals tenien present la imminent cita electoral del 27-S o la Via Lliure de l’endemà.
En nom del consistori, l’Alcalde, Pere Regull, qualificava la Diada del 2015 d’històrica, esperançadora i amb dubtes al mateix temps, una cita que no oblidarem mai i que ha de ser un punt d’inflexió per al país.
Regull també al·ludia a la jornada electoral, recordant que els partits polítics executaran el mandat que en surti.
Alguns partits també feien la seva ofrena floral dijous a la nit.
Dos dels candidats penedesencs de Junts pel Sí, el vilafranquí Marc Guerrero i la sadurninenca Maria Rosell dipositaven les flors, tot convençuts que la Via seria un èxit.
Rosell recalcava que vivim el moment més apassionant i important dels darrers 300 anys.
El grup municipal del PSC, amb Francisco Romero al capdavant, posava l’èmfasi en assolir una Catalunya millor.
Per primera vegada, UDC feia la seva ofrena en solitari.
El seu president local i regidor vilafranquí, Josep Maria Martí, defensava la plena sobirania de Catalunya, però es desmarcava del procés engegat i apostava per no trencar la cohesió social.
El Consell Comarcal de l’Alt Penedès, amb el seu president Francesc Olivella, també va fer la ofrena floral dijous a la nit, mentre que la resta de partits polítics i entitats ho feien el mateix Onze de Setembre al matí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: