Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Muriel Casals reclama un estat propi pel progrés econòmic i social

Muriel Casals, Oriol Amat, Neus Munté, Marta Rovira i Maria Rosell, candidats de Junts pel Sí per Barcelona, van reunir ahir més de 500 persones a la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní en un acte polític, que s’ha caracteritzat per tenir un marcat to econòmic amb fets i xifres que mostren la viabilitat d’una Catalunya independent.

Muriel Casals apuntava que “si volem reorganitzar la nostra economia, la nostra cultura o les nostres relacions internacionals necessitem els nostres propis instruments, els propis d’un Estat”. L’acte va començar amb un minut de silenci en record a la tragèdia que afecta els refugiats sirians.
Oriol Amat, número 7 de Junts pel Sí per Barcelona, que és catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat per la Universitat Pompeu Fabra va recordar que cada ciutadà de Catalunya, de mitjana, aporta 2.200 euros a l’any a l’Estat que aquest no retorna, motiu pel que va assegurar que “si el SÍ guanya, en termes econòmics, anem cap a un país millor”.
Qui també va parlar en termes econòmics, va ser Neus Munté, que va qualificar els pressupostos generals de l’Estat presentats recentment de “frau” perquè “mantenen les retallades en el front de la reactivació, i també en el més dolorós, el front social”.
Marta Rovira va fer una crida a convèncer els indecisos perquè el 27-S “és el referèndum, una oportunitat històrica”. I l’alcaldessa de Sant Sadurní , Maria Rosell, va subratllar que “ha de ser el Parlament de Catalunya qui vetlli pel benestar dels ciutadans i no haver de patir perquè els nostres recursos els gestionen els altres”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: