Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 200 establiments comercials i petites i mitjanes empreses han participat a la jornada d’horaris europeus de Vilafranca

200 dels 300 establiments adherits a les associacions comercials Centre Vila, l’Espirall i la Girada, entre el 40 i el 50% del total de comerços vilafranquins, així com petites i mitjanes empreses adherides a la Unió Empresarial del Penedès s’han sumat a la iniciativa i ahir van abaixar les persianes entre les 7 i 2/4 de 8 del vespre.

D’aquesta manera, la jornada a favor de la reforma horària que ha convertit Vilafranca en la capital catalana dels horaris europeus ha desbordat les previsions de les quatre entitats convocants.
El president de Centre Vila, Fèlix Hill, ha explicat que sobretot a última hora s’hi han sumat més botigues i ha destacat que botigues del grup Inditex també han tancat abans. Hill ha agraït la resposta dels comerciants i ha reiterat que Vilafranca ha obert el camí perquè la implantació dels horaris europeus pugui ser una realitat a mig termini.
El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, i el portaveu de la plataforma Ara és l’hora que impulsa la iniciativa per a la reforma horària en el conjunt del país, Fabián Mohedano, han donat suport a la iniciativa vilafranquina amb la seva presència.
Fraile ha destacat que la iniciativa hagi estat impulsada pels comerciants i ha recordat que són la primera força laboral de Catalunya amb 320.000 treballadors, més del 60% dels quals són dones.
Segons Fraile, a Vilafranca s’ha demostrat que el comerç té voluntat d’abolir aquestes horaris irracionals imposats fa 50 anys.
Després de l’experiència pilot de Vilafranca, tots els implicats es refermen que la reforma horària és possible i recorden que suposarà una millora de la qualitat de vida per la societat en general.
L’Alcalde, Pere Regull, s’ha felicitat perquè Vilafranca ha estat referent, tot recalcant que perquè tiri endavant és necessari que tota la societat s’hi impliqui.
Al llarg d’aquest any s’aniran fent accions de sensibilització com aquesta prova pilot de Vilafranca i Mohedano confia que l’any vinent es pugui aprovar la reforma horària al Parlament, perquè ja compta amb el consens dels grups polítics, les patronals i els sindicats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: