Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escriptor Rafel Nadal descriu La maledicció dels Palmisano com una novel·la sobre el destí en la seva presentació a Vilafranca

Dissabte al vespre tenia lloc a la llibreria l’Odissea la presentació del llibre La maledicció dels Palmisano, del periodista i escriptor gironí Rafel Nadal.

La novel·la té un alt contingut emocional i narra la peripècia d’un home, Vitantonio, marcat pel fet de ser el darrer representant masculí d’una nissaga familiar trencada per la mort durant la Primera Guerra Mundial. L’escriptor mescla el destí dels Palmisano i d’una altra família, els Convertini, en el seu intent de burlar un futur marcat per la desaparició dels homes. Ambientada a la Pulla, a Itàlia, amb un “paisatge molt similar al nostre”, la novel·la té una ambientació i una documentació acurades, que transporten al lector a viure de primera mà les experiències dels protagonistes. Tot i que la veu del narrador és la d’un home, el retrat de les dones recull el pes d’una història que també fa reflexionar al lector sobre la lluita de classes. Nadal va traslladar aquesta lluita de classes que, com a Itàlia, també es va viure a Catalunya abans de la guerra civil, a l’actualitat.

Nadal va estar acompanyat, durant la presentació a Vilafranca, del director de RAC1 Eduard Pujol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: