Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les PAH de Vilafranca i Sant Sadurní demanen al jutge degà de Vilafranca que apliqui la llei i aturi els desnonaments

L’acció, simultània als jutjats de tot Catalunya, s’emmarca en una campanya de contactes i pressions engegada aquest setembre amb l’objectiu de fer complir la ILP sobre habitatge aprovada per el Parlament català el 23 de juliol passat.

La llei contempla mesures de xoc com ara aturar els desnonaments de forma immediata i els talls de subministrament i segons la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, no s’està complint.
Maribel Jaquet de la PAH Vilafranca encapçalava la comitiva que ahir dimecres va dur aquestes peticions per escrit al jutge degà vilafranquí.
Segons Jaquet a l’Alt Penedès encara hi ha forces famílies pendents que els notifiquin quan han d’abandonar casa seva, però alerta que en aquests moments els bancs han canviat de tàctica i opten per incrementar les dacions en pagament per evitar oferir lloguer social a les famílies afectades.
L’acció de la PAH consistia en lliurar unes cartes al jutge degà de Vilafranca demanant-li que s’apliqui la nova llei als seus jutjats i s’aturin els desnonaments de famílies vulnerables, però el jutge no els va rebre. De tota manera, les cartes van ser acceptades i se’ls va tornar copia d’entrada segellada.
En les properes setmanes, la PAH continuarà les accions de pressió sobre els ajuntaments, els Consells Comarcals i la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: