Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les entitats sobiranistes posen en marxa una campanya per penjar als balcons els cartells a favor del Sí el 27S

La Junta Electoral ha obligat a despenjar a Vilafranca els cartells que les entitats sobiranistes de la societat civil havien penjat just abans de la Festa Major.

Quan faltaven pocs dies per la Festa Major de Vilafranca les entitats sobiranistes de la vila van penjar 400 cartells amb una estelada i un “Sí” reivindicant la independència de Catalunya i per remarcar el caràcter plebiscitari de les eleccions.
Fa dos dies l’Ajuntament va rebre una notificació de la Junta Electoral de Zona on se li comunicava que, actuant d’ofici i en un termini de 48 hores, havien de retirar de la via pública tots els cartells del Sí ja que sinó es procediria a sancionar-los. Les entitats davant d’aquest fet i amb la demanda de l’Ajuntament van retirar els cartells, tal com explica el coordinador de l’ANC local Ramon Costa.

Costa recorda que l’ANC i les demés entitats sobiranistes fa anys que defensen la creació de la República Catalana i no es tracta d’una actitud conjuntural davant de les properes eleccions.
Per altra banda Pere Sàbat, vicepresident d’Òmnium Cultural a l’Alt Penedès, afirma que amb aquesta decisió la Junta Electoral, i per tant l’estat espanyol, està reconeixent el que intenta negar per tots els mitjans, que el 27 de setembre es farà el referèndum per la independència que han prohibit reiteradament.

Les entitats malgrat retirar els cartells no es quedaran plegades de braços, així que han engegat una campanya perquè la població pengi els cartells als balcons.

Demà al mercat de Vilafranca al matí i a la plaça de la Vila per la tarda hi haurà una parada de l’ANC on les persones que ho vulguin podran recollir un dels cartells de forma gratuïta.

Comentaris

  1. Dolors montobbio i romeu

    En el meu balcó no hi faltarå. Tot i tot i tot per ajudar a que es voti i aquest vot sigui em clau “SI”

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: