Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’enganxada dels primers cartells, amb distribució diferent a l’habitual, ha marcat l’inici la campanya

A la mitjanit del 10 a l’11 de setembre es va iniciar oficialment la campanya electoral que finalitzarà en els properes eleccions del 27 de setembre. Va ser una nit diferent, perquè a més de les tradicionals enganxades de cartells per part dels partits polítics coincidia en el temps i en l’espai la celebració de la marxa de torxes.

Per això algunes formacions polítiques van decidit situar l’enganxada a d’altres indrets de Vilafranca. En el cas de les candidatures independentistes de Junts pel Sí i de la CUP que que va passar va ser que es va endarrerir una mica l’enganxada i enlloc de fer-la a les 12 en punt es va fer un cop acabada la marxa.
A Junts pel sí conflueixen entre d’altres Convergència Democràtica i ERC. Junts van enganxar els cartells, uns cartells que recorden als electors que aquestes poden ser les eleccions de la seva vida.
La candidatura del Junts pel Sí, encapçalada per Raül Romeva, compta a les seves files amb l’alcaldessa de Sant Sadurní, la convergent Maria Rosell al número 34, Marc Guerrero en el número 41 i la republicana de Gelida, Lluïsa Llop en el número 42.
Guerrero destaca que els catalans s’hi juguen molt en aquestes eleccions.

D’altra banda el PSC va decidir en aquesta ocasió fer l’enganxada del cartell davant de l’Hospital comarcal, per reivindicar que en aquestes eleccions també està en joc el futur dels serveis públics, que en els darrers anys han patit retallades.

El regidor vilafranquí, Francisco Romero va en el número13 de la llista del PSC per Barcelona amb Miquel Iceta com a primer candidat. A la llista del PSC també hi va la vilafranquina Carme Garrido en el número 52.

Per la seva banda la CUP presenta en els seus cartells l’eslògan “Governem-nos” i destaca que és la única formació que proposa dues ruptures clares, amb l’estat i amb el model que ha governat Catalunya fins ara.

António Baños va en el número 1 de la llista de la CUP, on també hi figuren el vilafranquí Llorenç Casanova en el número 19, el subiratenc Ramon Carbonell en el 35 i el riudebitllenc, Cesck Freixas en el número 75.

El barri de la Girada va ser l’escollit per la candidatura de Catalunya sí que es pot, que compta amb Lluís Rabell com a número ú hi ha la presència del regidor de Vilafranca, Antoni Peñafiel en el número 57.
Plantegen una campanya per tractar dels problemes i les necessitats que tenen la majoria dels ciutadans.

Tot i la proximitat amb la rambla, on es feia la marxa de torxes, el Partit Popular va fer l’enganxada en el mateix lloc de sempre, al número dos de l’Avinguda de Tarragona. El regidor Josep Ramon creu que ara és l’hora que es manifesti la majoria silenciosa.

La llista del Partit Popular, amb Xavier Garcia Albiol de número ú, té presència altpenedesenca al número 26 amb Dolors Morera, al 81 amb l’alcalde de Pontons, Lluís Caldentey i la exdiputada sadurninenca Dolors Montserrat al 83.
I una de les novetats d’aquestes eleccions és la candidatura en solitari d’Unió Democràtica. Van enganxar el primer cartells a la plaça Jaume I.
Es presenten amb el lema del seny.

La llista d’Unió compta amb Ramón Espadaler com a número 1 i amb el martinenc Ramon Carbó al número 21 i l’alcalde de Puigdàlber, David Masdeu al número 23.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: