Dilluns, 4 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’artista Eulàlia Valldosera protagonitzarà una conferència al Vinseum i farà una intervenció a la Capella dels Dolors

L’artista vilafranquina amb reconeixement internacional feia 20 anys que no exposava a la capital de l’Alt Penedès.

A finals d’agost va inaugurar la mostra “Abans de la llum” a la galeria Sicart que s’ha pogut veure fins a la Festa Major i que es tornarà a oferir del 5 d’octubre al 14 de novembre.
Abans de la llum és una selecció de l’obra en paper que es va poder veure al Museo Reina Sofía el 2009 i que mostra les passes que la porten a superar el llenguatge convencional de la pintura mitjançat una recerca sobre el cos humà. Són les seves darreres peces pintades a partir de les quals desenvoluparà les seves conegudes accions amb les cigarretes i deixalles que situen el cos com eix vertebrador de l’experiència i la sensibilitat, fins que un dia bescanvia el negre de la tinta i la cendra pel blanc de la llum en les seves instal•lacions lumíniques on el cos de l’artista és substituït pel cos de l’espectador.
En el transcurs d’una entrevista a Penedès TV Eulàlia Valldosera ha explicat que Ramon Sicart ha estat sempre al seu costat i que és el col·leccionista que té la major part de les peces realitzades amb tinta i que es poden veure a l’exposició.
També apunta que la seva obra respon al creuament d’arrels locals, del Penedès, i llunyanes, d’Holanda on va viure cinc anys.
La seva obra transpira productes de la terra.
D’altra banda ha avançat també que desprès de 20 anys de no exposar a Vilafranca en les properes setmanes es podrà veure obra seva en dos espais més.
En primer lloc farà una conferència performada al Vinseum en la proposta que el museu presenta com a “Convidats a mirar”. Consisteix en una visita del Museu de la ma de diferents personalitats i professionals que aporten la seva particular visió del Museu i de veure el món. Vallodosera participarà a l’activitat el dissabte 26 de setembre a les 12 del migdia.

D’altra banda al mes d’octubre farà una intervenció artística a la Capella dels Dolors.
En aquest cas Valldosera proposa un diàleg entre dues verges.

La vilafranquina Eulàlia Valldosera es va formar a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, i va ampliar els seus estudis, a Amsterdam. L’any 2001 la Fundació Tàpies de Barcelona va presentar la seva primera retrospectiva i l’any 2009 el Museu Reina Sofía de Madrid va exposar la seva obra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: