Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La tretzena marxa de torxes per la independència torna amb optimisme davant la generalització del seu missatge

Els organitzadors de la marxa de torxes per la independència han presentat la tretzena edició d’aquest esdeveniment que omple de foc i de clams a favor de l’independentisme la vigília de la diada nacional de Catalunya.

La Comissió 11 de setembre afronta aquesta tretzena marxa amb optimisme davant del pas endavant que poden suposar per a ells les properes eleccions del 27 de setembre i de la generalització del missatge a favor de l’independentisme que va veure néixer la iniciativa. Fa tretze anys, la qüestió nacional no era tan present com ara en el si de la societat i, des de la comissió, celebren que el debat s’hagi estès entre la població.

En nom de l’organització, Jaume Claramunt explicava que aquesta podria ser la darrera marxa de torxes si finalment Catalunya assoleix la independència. Claramunt també ha dit que, durant la marxa es farà un descobriment simbòlic dels cartells electorals de les dues formacions que aposten clarament per la independència, Junts pel sí i la CUP, ja que l’esdeveniment coincidirà amb l’inici de la campanya electoral. Tot i això, s’ha preferit mantenir el caràcter “transversal” de la marxa, segons Claramunt.

L’any passat la marxa de torxes va comptar amb la participació d’unes sis mil persones, segons els organitzadors.

Moltes d’elles procedien de la comarca. Per això aquest any s’han organitzat tres columnes que entraran a la plaça Jaume I, on estarà concentrada la resta de la gent, de forma organitzada. Vindran caminant amb un seguici festiu des de Sant Martí, Torrelles i Pacs, d’una banda, Els Monjos i La Ràpita, d’una altra, i, finalment, de diversos pobles altpenedesencs encapçalats per La Granada: Les Cabanyes, Sant Cugat Sesgarrigues, el Pla, Puigdàlber, Mediona, Santa Fe i Vilobí.

La marxa, que s’ha inclòs dins del projecte Ara és l’hora, arrencarà amb la trobada dels participants a dos quarts d’onze a la Plaça Jaume I i els pilars de benvinguda de les tres colles castelleres i els Falcons de Vilafranca. Des de les deu es podran comprar les torxes al mateix preu que l’any passat: dos euros i mig la torxa sola i quatre euros amb l’estelada. Es preveu que la marxa en sí comenci cap a les onze. Passarà per la Plaça de l’Oli, Vall del Castell, Constitució, Parellada, Palma i Rambla de Sant Francesc. Allà tindran lloc els parlaments amb Víctor Alexandre, Pere Cardús, Gabriel Rufián i Neus Tur. També, com a novetat, es podrà participar en un concurs de fotografies a Instagram, amb l’etiqueta #marxadetorxes.

D’altra banda, la marxa de torxes és un acte que s’ha estès pel territori. L’any passat van ser 130 i aquest any s’espera arribar a les 150 a diferents punts del territori català. En aquest sentit, Jaume Claramunt va explicar que, per primer cop, un ajuntament, el de Palafolls, ha prohibit la celebració de l’acte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: