Dijous, 13 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La pel·lícula sobre el cas Bárcenas, basada en el text teatral de Jordi Casanovas, arriba als cinemes precedida de molt bones crítiques

El dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas és l’autor del text de l’obra de teatre ‘Ruz-Bárcenas’, que ha portat als escenaris Alberto Sanjuan amb les interpretacions de Pedro Casablanc i Manolo Solo i que ara ha estat adaptada al cinema per David Ilundain. El film es titula ‘B, la película’, ha estat finançat a través de micromecenatge i es va estrenar aquest passat divendres generant entre la crítica i els primers espectadors molt bones sensacions i també una certa incredulitat davant del que explica.

El text de Casanovas es basa en les transcripcions de les converses entre el jutge Pablo Ruz i l’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas. ‘B, la película’ es pot veure a diverses sales de cinema de tot l’estat. Cine Club Vilafranca la projectarà a la Sala Zazie en les properes setmanes, tot i que la data definitiva encara no està tancada.

Casanovas té altres fronts oberts, com l’obra ‘Vilafranca, un dinar de festa major’, que es podrà veure al festival Temporada Alta de Girona i Salt. L’obra es representarà en dues funcions el dissabte 5 de desembre al Teatre Municipal de Girona. D’aquesta manera, la tercera part de la trilogia sobre la identitat catalana continua amb el seu recorregut, que es va iniciar al febrer a Vilafranca per obrir els actes de la capitalitat cultural que ostenta la ciutat aquest 2015. El Temporada Alta és un festival d’arts escèniques de referència a l’estat i se situa entre els esdeveniments d’aquest tipus més importants d’Europa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: