Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La nova Unitat de Relacions amb la Comunitat de la Policia Local de Vilafranca lluitarà contra l’incivisme i treballarà per la prevenció des de la proximitat

La Policia Local de Vilafranca ha ampliat la seva Àrea de Proximitat amb la posada en marxa de la nova Unitat de Relacions amb la Comunitat.

Des de la setmana passada, són sis els agents que formen part de l’àrea, dos més dels que hi havia fins ara. El canvi fonamental és que aquesta ampliació permetrà que determinats agents siguin la persona de referència a qui es podran adreçar associacions de veïns, comerciants, escoles i instituts o altres entitats dels barris per combatre, majoritàriament, problemes d’incivisme i convivència.

L’atenció se centrarà sobretot en la franja de tarda, quan hi ha més moviment al carrer. El cap de la Policia Local de Vilafranca Albert Romero explica que l’objectiu de potenciar l’àrea de proximitat amb la nova unitat és, bàsicament, establir un clima de confiança i col·laboració amb la gent del barri que permeti detectar els problemes, però sobretot prevenir-los.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca consideren que la policia de proximitat ha de fer més fàcil la vida dels ciutadans i per això la volen seguir potenciant, sempre que hi hagi disponibilitat d’efectius.

El desplegament de la Unitat de Relacions amb la Comunitat ha arrencat amb la presentació dels agents a les associacions i la planificació del treball que desenvoluparan, sempre en coordinació amb la resta de la plantilla de la policia.
En aquests moments, la Policia Local de Vilafranca té una seixantena d’agents en actiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: