Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona ha arrencat a Vilafranca amb Family Tour, un retrat sincer i valent de la família

Amb el lema ‘Conegudes (també) a casa’, i amb el suport de la Fundació SGAE i la Diputació de Barcelona, s’ha tornat a posar en marxa el programa itinerant de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

Vilafranca és una de les 11 ciutats que participa en aquest circuit i divendres arribava a la sala Zazie la primera de les tres projeccions que s’han organitzat amb el suport de l’Ajuntament i Cine Club i que compten amb la presència de les directores. La pel·lícula que obria el foc era ‘Family Tour’, de Liliana Torres, un retrat sincer i valent de la família. El film té la particularitat que la directora ha treballat amb la seva família de veritat i ha posat una actriu professional, Núria Gago, per interpretar-se a ella mateixa. Amb aquesta fórmula més que arriscada, Torres relata la seva experiència sobre el retrobament familiar després d’una estada a l’estranger i descriu molt bé la sensació de sentir-se alienada en el seu entorn més proper.

El pes de la pel·lícula recau majoritàriament en personatges femenins. Però, en realitat, tot l’equip que ha fet possible el projecte ha estat integrat majoritàriament per dones.

La directora reconeix que la pel·lícula ha servit per entendre molts dels conflictes interns de la seva família i ha estat una mena de teràpia per a tots.
Les següents sessions de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona seran també a la Sala Zazie aquest divendres, amb el documental de Laia Manresa Morir de dia, i divendres de la setmana que ve, amb la pel·lícula de Gemma Ferraté Tots els camins de Déu.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: