Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La majoria dels votants reconeixen que aquestes eleccions són especials

Els col·legis electorals han obert puntuals aquest matí, a les 9, amb alguns votants que no es volien perdre una jornada com aquesta.

La majoria de les sensacions que hem pogut copsar a peu d’urna eren d’il·lusió i esperança, però sobretot amb la certesa que el 27-S marcarà un abans i un després en la història de Catalunya.
Uns dels més matiners eren aquest matrimoni del barri de Sant Julià que explicaven els sentiments que els provocava votar un dia com avui.
Qui més qui menys té clar que són unes eleccions diferents tot i que serà un dia llarg i caldrà estar atents als resultats.
La Cristina, amb 80 anys, també té clar que es tracta d’una jornada especial, i per això no ha dubtat en anar a votar malgrat les dificultats de mobilitat que té.

En el cas del Paco, la Felicita i el Josep Lluís demanen diàleg als polítics, sobretot perquè s’hauran de negociar moltes coses. El que tenen clar és que mai abans unes eleccions havien tingut una transcendència com aquesta.

També n’hi ha que són menys optimistes i que creuen que no canviarà gran cosa, com la Núria, malgrat que també vivia les eleccions com les més especials que recorda.

També hi havia, però, opinions de tot tipus, com la Lucila, que reconeixia obertament que no era independentista. Tot i així, estava convençuda que avui s’ha d’anar a votar de totes totes.

La Lucila també assegurava que vivia la jornada amb una mica de nervis i demanava diàleg als polítics, sobretot en temes econòmics.

Avui a Vilafranca poden votar un total de 27.282 electors, 749 més que ens les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, al 2012.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: