Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP demana que la coronació de la Reina del Cava no es faci al balcó de l’ajuntament pel seu alt contingut patriarcal

La CUP de Sant Sadurní fa aquesta demanda a través d’una moció que presenta al ple municipal d’aquesta tarda.

Des de la CUP de Sant Sadurní entenen que la coronació de la Reina del Cava és un “acte amb un profund contingut sexista que perpetua el rol de la dona com un element merament decoratiu i que contribueix a accentuar la pressió estètica imposada per la societat patriarcal sobre les dones”.
La CUP fa notar que de les reines del cava que hi ha hagut des de l’any 1996, catorze han estat models o presentadores de televisió, tres esportistes i dues cantants. En canvi, els pregoners acostumen a ser homes.
Amb l’objectiu de desmuntar aquests estereotips de gènere demanen que
l’Ajuntament de Sant Sadurní insti a la Confraria del Cava a acabar amb aquest acte dins de les celebracions de la Setmana del Cava i a no cedir el balcó de l’Ajuntament per a la realització d’aquest acte, ni de qualsevol altre que sigui denigrant per a les dones.
A més, la CUP no participarà en cap dels actes institucionals de la Setmana del Cava en solidaritat amb els treballadors que lluiten per un conveni sectorial del cava i dels vins escumosos de Catalunya “just i digne”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: