Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Josep Maria Forn ha estrenat la pel·lícula ‘El somni català’, un repàs dels darrers 110 anys de la història de Catalunya

El realitzador barceloní resident a l’Alt Penedès Josep Maria Forn acaba de presentar el seu darrer treball.

Es tracta de la pel·lícula ‘El somni català’, un film que combina el documental i part dels seus treballs anteriors ficcionats, bàsicament ‘Companys: procés a Catalunya’ i ‘El coronel Macià’, per explicar “la identitat catalana” a través de fets que han marcat la història de Catalunya durant els darrers 110 anys.

La pel·lícula arrenca amb la conversa entre el rei Alfons XIII i un jove Francesc Cambó en la visita del monarca l’any 1904 a l’Ajuntament de Barcelona i acaba amb les multitudinàries manifestacions dels darrers 11 de setembre.

Forn ha volgut fer una pel·lícula poètica i utilitza versos de Ventura Gassol a través de la veu de l’actriu Montserrat Carulla per a la seva narració, que bàsicament és la visió del director sobre la “lluita dels catalans per la recuperació dels seus drets nacionals”.
El veterà cineasta té una llarga trajectòria cinematogràfica i va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi l’any 2001.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: